Actueel

Actueel


Joviander

01-05-2017

Nieuwe vleesvariant met eigen signatuur.

Lees hier de brochure


Nieuwe bedrijfsfilm Van der Zee

29-03-2017

Met trots kunnen we u meedelen dat de nieuwe bedrijfsfilm van Van der Zee gereed is en op de website is te bekijken.


Nieuwe slicelijn vleeswaren

25-08-2016

Binnen onze organisatie hebben we een nieuwe slicelijn toegevoegd aan het productieproces. De nieuwe slicelijn kan vleeswaren slicen in verpakkingen van 500 en 140 gram. De 140 gram verpakking is hersluitbaar

 


Veiling eerste Hollands Graslam

10-03-2016

Tijdens de officiële opening van het Hollandse lamsvleesseizoen 2016 koopt Van der Zee/Hanos het eerste graslam van het seizoen 2016 bij de schaapskooi in Zuilichem voor een bedrag van € 8.000,=.
Dit gebeurde op een originele wijze in het bijzijn van een Engelse veilingmeester die ter gelegenheid van de opening van de schaapskooi in Zuilichem aanwezig was om de veiling te leiden. De opbrengst van deze veiling gaat naar vrijwilligersorganisatie Natuurwacht Bommelerwaard.
Het Hollandse graslam staat bekend om zijn constante kwaliteit, de juiste vlees-vet verhouding en zijn milde smaak.
Dit voorjaar vindt u uiteraard het Hollandse graslam weer in het assortiment van Van der Zee, de Hanos slager. Daarnaast vindt u hier eveneens het Engelse – en Nieuw Zeelandse lamsvlees. Zoals altijd laten wij de chef de keuze met welke vleessoorten hij het liefste werkt.
 


Van der Zee 90 jaar

06-05-2015

Op 1 mei 2015 is het 90 jaar geleden dat het bedrijf Van der Zee officieel werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Voor Van der Zee was dit aanleiding om eens terug te kijken naar de historie van Van der Zee. Hierdoor is een bijzondere kroniek uitgebracht onder de naam “Ambacht zoals ambacht bedoeld  is”. Hierin wordt een compleet beeld gegeven van de rijke historie van het bedrijf. Als we de tijdlijn van de afgelopen 90 jaar volgen dan kunnen we vaststellen dat Van der Zee Vleesgrootverbruik door de jaren heen zich meebewogen heeft met de veranderingen in de markt. Van dorpsslager tot een landelijke grootslager die dagelijks het mooiste en  het lekkerste vlees van de wereld levert bij de top gastronomie van Nederland en maatwerk van vers tot convenience weet te leveren aan de institutionele markt. In de komende 10 jaar, op weg naar het 100-jarig bestaan van Van der Zee, zullen we blijven innoveren en met verrassende ambachtelijke producten onze afnemers blijven verrassen.

Klik hier om het gehele magazine "Ambacht zoals ambacht bedoeld is" te bekijken.


Nieuwe advertentie in Culinaire Saisonnier

18-03-2015

Heel trots zijn we op de nieuwe advertentie die is geplaatst in Culinaire Saisonnier !

 

 


Hanos Courant 15 is uitgebracht

28-11-2014

In Hanos Courant 15 vindt u het Vitender kalfsvlees. Dit is rosé vlees van kalveren van maximaal 8 maanden oud. De kalveren worden in groepshuisvesting gehouden in ruime en frisse stallen met voldoende daglicht.

Safety Guard, het geintegreerde kwaliteitssysteem van leverancier Van Drie Group, borgt voedselveiligheid en dierenwelzijn in de gehele productieketen.

Vitender kalfsvlees heeft een onderscheidende structuur ten opzichte van het reguliere kalfsvlees. Het is mager, licht verteerbaar en heeft een karakteristieke eigen smaak met een lichte bite.

 


Hanos Courant 13

17-09-2014

In Hanos Courant 13 vindt u het prachtig gemarmerd vlees van Down Under. Dit bijzondere Australische grainfed rundvlees wordt geleverd onder ons eigen merk 1788: dit merk verwijst naar het jaartal waarin voor het eerst Engelse runderen van de rassen Hereford en Aberdeen Angus in de Australische provincie New South Wales werden geintroduceerd.  Deze typische vleesrassen ontwikkelen zich uitstekend op de uitgestrekte weidegronden in dit gebied, waar de runderen naar hartenlust kunnen grazen. De omgeving in combinatie met het klimaat biedt de dieren een overvloed aan natuurlijke voedingsbronnen die mede zorg dragen voor de uitzonderlijke en constante kwaliteit van hun vlees.

 


Kobe Wagyu Beef

29-07-2014

Met trots presenteren wij Kobe Wagyu Beef uit Japan !

In Nederland wordt veel Wagyu aangeboden, maar vanaf heden brengt Van der Zee het enige echte Kobe Wagyu Beef uit Japan.

Verkrigbaar zijn tenderloin, ribeye en striploin. Vraag ernaar bij uw Hanos slager.


Hanos Courant 7

15-05-2014

Hanos Courant 7 is weer uitgebracht met veel trends en inspiratie. Lees ook alles over de Masterclass op dinsdag 20 mei in Eindhoven met topchef Martin Berasategui. Hij is de "rey de las estrellas" (koning van de sterren), bekend als Baskische topchef en succesvol zakenman. Zijn restaurant Martin Berasategui *** in Lasarte-Oria staat op plek 35 van de top 100 beste restaurants ter wereld.

Speciaal uitgelicht wordt het Noord Amerikaanse rundvlees van Nationaal Beef, topvlees uit Kansas !

Klik hier voor de actuele Hanos Courant


Het boek Lekker Nederland is uitgebracht !

08-04-2014

Van der Zee Vleesgrootverbruik heeft op 7 april 2014 het eerste exemplaar van het boek Lekker Nederland uitgereikt aan Martin Kruithof, topkok van het befaamde restaurant De Lindenhof te Giethoorn, bekroond met twee Michelin sterren. De stijl van Martin valt het best te typeren als inventief en toch klassiek. Wanneer we dit vergelijken met de werkmethodiek van Van der Zee onder het motto "ambacht zoals ambacht bedoeld is", vormt dit een prima combinatie.

Na het uitbrengen van de boeken Lekker Spanje en Lekker Italië neemt Van der Zee de lezer nu mee naar de authentieke streekproducten van Nederland. Het boek bevat veel informatie, tips, recepten en prachtige foto's. De producenten van landelijke klassiekers tot de makers van regionale of zelfs plaatselijke specialiteiten zijn erin opgenomen. Als Van der Zee denkt dat het beter of lekkerder kan, dan gaan ze zelf aan de slag. Want Van der Zee heeft een eigen worstmakerij, waar slagers hun vakkennis en vakbekwaamheid kwijt kunnen in het maken van overheerlijke vleeswarenspecialiteiten. Vanaf vandaag is het boek verkrijgbaar bij de slagerij in de Hanos vestiging.

    


Masterclass Vlees

16-03-2014

Op 5 maart is de eerste Masterclass Vlees georganiseerd bij Van der Zee in Emmen. Tijdens deze Masterclass laten we onze klanten uitgebreid kennis maken met de ongekende mogelijkheden van ons assortiment vlees en vleeswaren. Tijdens een uitgebreide rondleiding wordt het productieproces nader toegelicht. We laten daarbij duidelijk onze visie op kwaliteitsvlees en de verwerking daarvan zien. Na de rondleiding neemt het culinaire team van Hanos de gasten mee in de gastronomische kijk op vlees en specialiteiten. In ons pop-up restaurant laten de chefs de diverse mogelijkheden en toepassingen zien en proeven. Uiteraard wordt dit begeleid met passende wijnen.

Na afloop zijn de gasten volledig geinspireerd en geinformeerd naar huis vervoerd.

Er staan nog Masterclasses vlees gepland op 10, 11, 19, 24, 26 en 31 maart en op 1 en 2 april.

   


Het lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland

14-11-2013

Ook dit jaar zijn Hanos en varkenshouders in Nederland weer op zoek naar het lekkerste varkensvleesgerecht. Restaurants met een bijzonder varkensvleesgerecht kunnen meedoen aan de wedstrijd 'Het Beste Varkensvleesgerecht van Nederland' door hun beste recept in te zenden. Het kan gaan om een voorgerecht, hoofdgerecht of een lunchgerecht waarvan het hoofdingrediënt bestaat uit één of meer producten van het varken.        

Klik hier voor alle bijzonderheden over deze wedstrijd.


Van der Zee ontvangt opnieuw Sita Green Label certificaat

23-09-2013

SITA, specialist op het gebied van duurzaam afvalmanagement, heeft het Green Label-certificaat uitgereikt aan Van der  Zee. Zij ontvangt dit certificaat opnieuw als waardering voor het feit dat de organisatie bewust kiest voor 100% CO2-neutrale afvalverwerking.

Met de Green Label service van SITA wordt het afval van Van der Zee volledig CO2 –neutraal ingezameld en verwerkt. De CO2 uitstoot wordt zo laag mogelijk gehouden door preventie en hergebruik van afval. Distrivers en Van der Zee hebben duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Vandaar dat we een bewuste en duurzame keuze maken voor het milieu door te kiezen voor duurzaam afvalmanagement.