Lamsvlees

Lamsvlees past in elke keuken

Lamsvlees is zo veelzijdig en smakelijk dat het uit geen enkele keuken is weg te denken. Het vlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de ziltige uitgesproken smaak. Hiervan is vooral sprake bij vlees van Nieuw Zeelandse lammeren die veelal aan de kust rondlopen. Naast het Nieuw Zeelands lamsvlees levert Van der Zee ook Engels lamsvlees uit het graafschap Lancashire. Deze vleessoort staat internationaal te boek als natuurlijk en gezond. De combinatie van de natuurlijke graasgebieden in Lancashire met een lange schapentraditie heeft ertoe geleid dat het Engelse lamsvlees tot de culinaire top behoort.

Het vlees van het lam is geschikt om te grillen, te braden of te stoven. De meest verkochte delen van het lam zijn de lamsbout, de lamsfilet en de lamskoteletjes. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met lekkere verse kruiden zoals tijm, marjolein of oregano.

Lamsvlees is gezond, vet- en caloriearm en het bevat heel wat essentiële voedingsstoffen.